.

A gyerek játszva tanul, a felnőtt szórakozva!

Megalakult a Ride for Life Club

2010. szeptember 04-én megalakult és hivatalosan is megkezdte működését négy aktív rendőrségi motoros kiképzővel a Ride for Life Club a KARASNA motoros bolt és SUPERBIKE TV támogatásával.

A megalakulás alkalmából egy baleset megelőzési rendezvénnyel egybekötött tréninget tartottunk, az ORFK vezetéstechnikai kiképzőközpontjának tanpályáján a Budapesti Rendészeti Sportegyesülettel együtt működve. Biztonságunkra az OMSZ Mentőmotoros Szolgálat orvosa, teljes menetfelszereléssel ügyelt.

Az egész napos rendezvényen közel 50 fő motoros tette tiszteletét, akiknek tesztelési, Quadozási lehetőségük is volt.

13.00 órakor a helyszínen bográcsban készített marhapörkölttel gyűjthettek újabb erőt a részvevők a délutáni megpróbáltatásokra. Egy rövidke ügyességi bemutatóval kedveskedtünk, míg a könnyűnek nem mondható ebéd jótékony hatása alább hagyott. A bátrabbak csatlakoztak a bemutatóhoz és követve egymást végig „vonatozták” többször is a pályát.

A délután folyamán bemutatásra került az ABS-el és anélküli vészfékezés, ami után komoly párbeszédek érvelések és ellenérvelések kerültek elő. Ezt követően az akadályelkerülés rejtelmeibe vezettük be jelenlévőket majd a nap további részében ügyességi gyakorlatokat hajtottak vére. A legkitartóbbak még délután öt órakor is motoron ülve küzdöttek a feladatok egyre tökéletesebb végrehajtásával. A nap folyamán a baleset megelőzés és a biztonságos közlekedés vezető élharcosai is megjelentek.

Pausz Ferenc és családja GRSP (az OBB volt elnöke)

Szabó Zoltán r. ezredes és családja a BRSE Autó és Motorsport Szakosztály vezetője. Melkvi Gábor az Útvonal biztosítók elnöke 1-2 kollegájával. Akik a jövő héten Budapesten megrendezésre kerülő TRIATLON VB-t fogják biztosítani motorkerékpárok nyergében.

A nap végén mindenki rengeteg élménnyel és tanulsággal elégedette és sérülésmentesen távozott egy 5.000 Forint értékű ajándékcsomaggal is gazdagodva.

Külön köszönet a színvonalas lebonyolításért:

Simon Géza r. ezredesnek

Szabó Zoltán r. ezredesnek

Dr. Demeter Balázsnak OMSZ Mentőmotoros szolgálat

Szögi Tamásnak és csapatának

Gombos Miklósnak

és végül , de nem utolsó sorban Oncsik Zozinak

Motoros Baráti Üdvözlettel:

Fiedor Ferenc

Horváth Balázs

Horváth Miklós

Wilkesz Edwárd