.

A gyerek játszva tanul, a felnőtt szórakozva!

Bemutatkozás

bemutatkozas_01A RILI oktatás létrejöttének oka, a civil motorkerékpáros társaink megsegítése, képzése és továbbképzése. Az iskolát, az a négy aktív motoros vezetéstechnikai kiképző hozta létre, akik az ország összes motoros járőrének kiképzését végzi. Szeretnénk mindazt a vezetéstechnikai tudást, azt a balesetmentes motorkezelést átadni az utca motorosának, ami a hétköznapokban lehetővé teheti számukra az eseménymentes közlekedést.

Vezetéstechnikai tréningünk a BMW motoros tréning alapjaira felépített, a Bajor Készenléti Rendőrség motorkerékpárok biztonságos vezetéstechnikai alaptematikájával, az USA, a Brit Királyság és a Holland oktatási tematikával bővült és finomított, a hétköznapi életből vett tapasztalatokkal kiegészített komplex oktatási anyaga a balesetmenetes motozásért.

Szisztematikusan felépített program alapján készítettük el képzési csomagunkat, mely lehetővé teszi motornak és motorosának tudása felmérését, majd annak bővítését, finomítását, az addig ismert határainak kitolását.

KÉPZÉSÜNK GYAKORLATORIENTÁLT ÉS TESTRE SZABOTT.

Egyénenként változó oktatási tematikát alkalmazunk. Legfontosabb része célunk elérésének, hogy nincs tantermi, elméleti oktatásunk. Hisszük és hirdetjük, hogy a motorkerékpár kezelés nem velünk született tulajdonságunk, hanem egy tanulható, fejleszthető dolog. De ezt csak motoron ülve sajátíthatjuk el tökéletesen. Legtöbben vizuális beállítottságúak vagyunk, így a vezetéstechnikai képzésünkön minden gyakorlatot részletesen elmagyarázunk és többször is bemutatjuk. Lehetőségeinkhez mérten a járműfizika főbb történéseket is elmondjuk, lerajzoljuk. Ott, és akkor amikor az bemutatásra és kipróbálásra, tanulásra is kerül.

bemutatkozas_03Hiszünk abban hogy sok éves oktatói tapasztalatunkkal, képzési gyakorlatunkkal nagymértékben tudjuk segíteni a motoros közlekedési kultúra pozitív megítélését.

Vezetéstechnikai tréningünk kis csoportos létszámmal folyik, (5 tanuló/oktató) éppen azért, hogy a képzés, képzés legyen, ne pedig óraadás. Képzési programjainkat folyamatosan fejlesztjük, korszerűsítjük, kiemelt hangsúlyt fektetünk a gyakorlat orientáltságára és a naprakész alkalmazhatóságra, mellyel szeretnénk elérni a motorosok egységes gondolkodását.

A képzés célja

A tematikusan felépített oktatás során megismertetni a tanulókkal motorkerékpárjuk technikai adottságait, valamint a fejleszthető képességeiket. Amellyel a közlekedésben optimálisan, és megfelelő elsajátítás után már készség szinten lesznek képesek mind azt alkalmazni, amit tanultak.

bemutatkozas_02A vezetéstechnikai képzés legfőbb lényege, motorkezelési tudásunk szintenkénti fejlesztése. Számos közúti szituációt szimuláló gyakorlatot tartalmaz minden szintünk, melyek során alacsony sebességgel végzett manőverezési, egyensúlyi gyakorlatokon keresztül jutnak el a tanulók a vészhelyzeti szituációk optimális megoldásához szükséges vészfékezési és akadály elkerülési technikák biztonságos elsajátításához. A tréningnek nem célja a leggyorsabb kanyarodási sebesség elérése, viszont célja a közúti közlekedésben való részvételhez szükséges legbiztonságosabb technika, manőverezési képesség, és a leghatékonyabb fékezés, akadályelkerülés átadása.

Résztvevőink visszajelzései alapján, kijelenthetjük, hogy a tréning elvégzése után a közúti motorkezelés sokkal tudatosabb, átgondoltabb és magabiztosabbá vált. A motorozás könnyedebb, az irányítás lágyabbá gördülékenyebb lett.

Minden felnőtt oktatás során figyelembe kell venni egy már-már közhelyes dolgot.

A gyerek játszva tanul, a felnőtt szórakozva!